YDS: Ijsschaatsclub De Schaverdijn (Hasselt)

WELKOM BIJ YDS!
Speculaas Cup Hasselt 2014

1 & 2 February 2014

Download the announcement for more information about the Speculaas Cup Hasselt.

Click here to download the
Announcement
Wat is shorttrack?

Klik HIER om dat te ontdekken!
Speculaas Cup Hasselt 2013
Vlaams Kampioenschap Eeklo 05/01/2013

Klik hier om de afbeelding te downloaden.

Zondag 6 januari 2013

Gisteren heeft in Eeklo het Vlaams Kampioenschap Shorttrack plaatsgevonden.
Namens de club hebben Guillian, Nicholas, Jonas, Ward en Steven deelgenomen en zeer goede resultaten behaald.

Guillian is Vlaams Kampioen geworden bij de Junioren D.
Nicholas is, na 1,5jaar andere sporten te hebben uitgeprobeerd, onlangs weer begonnen en gisteren verdienstelijk als 6e geëindigd bij de Junioren D.

Ward is bij de Junioren B de strijd aangegaan met Kyle Aerens van Gent, Jens Almey van Eeklo en Rino Vanhooren van Brugge en heeft achter Rino heel knap beslag op de 2e plek weten te leggen.
Jonas was niet opgewassen tegen deze 4 jongens, maar heeft heel netjes beslag weten te leggen op de 5e plek, eveneens bij de Junioren B.

Steven heeft in zijn reeks, de Junioren A, heel mooi de titel in de wacht gesleept. Hij heeft zijn wedstrijden samen met de Senioren A gereden en de 3 schaatsers van Gent waar hij tegen heeft gereden, hebben geprobeerd om hem van de titel af te houden, zodat Gent die kon binnen halen, maar Steven heeft dat weten te voorkomen.

Naast deze 2 Vlaamse kampioenen en 1 vice-kampioen, hebben Steven, Ward, jonas en Guillian ook de titel in de wacht gesleept bij de aflossingen van de Junioren. Zowel in de halve finale als in de finale ging het nek aan nek met het team van Brugge, maar beide keren wisten onze schaatsers te winnen om dus uiteindelijk met de titel te gaan lopen.Aanpassingen van wedstrijdregels door de International Skating Union (ISU)

Op het ISU congres werden een aantal nieuwe zaken beslist voor komend seizoen:

In een rit wordt de schaatser die de 3e valse start maakt gediskwalificeerd.  Dezelfde schaatser mag nog steeds slechts 1 valse start maken per wedstrijd, maar vroeger mocht elke schaatser uit die rit een valse start maken.  Dat kan nu dus niet meer.  Als een schaatser opzettelijk het moment waarop het startschot kan gegeven worden zijn startpositie verlaat, kan hij hiervoor eveneens gediskwalificeerd worden.

Aan Europese en Wereldkampioenschappen mag er slechts 1 schaatser individueel deelnemen per deelnemend land en er komt een minimumtijd die elke schaatser moet halen voor hij mag deelnemen.  Er is wel nog de regel dat landen die een schaatser in de top 32 hadden het jaar ervoor op dezelfde kampioenschappen, een schaatser extra mogen inzetten.

Er zullen op EK's en WK's ook finalepunten worden toegekend in de B-finale.

Het organiserende land van de World Cup mag steeds op elke afstand één schaatser rechtstreeks inschrijven voor de kwartfinales.  Deze schaatser moet dus geen heats of voorrondes schaatsen.

Deelname aan Europese kampioenschappen is nog slechts toegestaan voor de top 12 van de Europese aflossingsploegen.  Hun plaats wordt bepaald door de World Cups in Europa.

Bronnen: ISU News Short Track, schaatsen.nl, ISU.org
TRAININGEN

   

Designed by MSL-Projects